BLOOTteam

BLOOT breidt uit! Wij verwelkomen twee ervaren collega’s uit de ouderenzorg, Margot en Simone. Naast de BLOOTbazen zullen ook zij trainingen en consultaties verzorgen. Lees hieronder meer over deze twee powervrouwen!

Margot Ruber | BLOOTconsulent en trainer
Margot is gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) en werkt sinds 2010 in de ouderenzorg en revalidatie. Tijdens haar stage maakte ze kennis met dit werkveld en raakte ze verknocht aan de doelgroep ouderen. De combinatie van lichamelijke en mentale gezondheid hebben haar speciale interesse en zijn juist bij ouderen vaak onlosmakelijk met elkaar verweven. In 2019 volgde ze daarom de Postmaster opleiding Medische Psychologie.
Waar intimiteit en seksualiteit in de zorg voor jongeren en volwassenen een steeds vanzelfsprekender onderwerp in de spreekkamer zijn, is dit bij ouderen niet het geval. Terwijl (onvervulde behoeften aan) intimiteit en seksualiteit juist zo belangrijk zijn voor de mentale gezondheid, ook als je al wat grijze haren hebt. Daar moet wat Margot betreft dus verandering in komen!

Simone van Leeuwen | BLOOTtrainer
Simone werkt sinds 2011 als logopedist in de ouderenzorg. De zorg voor ouderen ligt haar dicht bij het hart. Ze haalt voldoening uit werk wat er echt toe doet en is er achter gekomen dat dingen die er toe doen, helemaal geen ingewikkelde dingen zijn. Het is bijvoorbeeld een goed gesprek, een knuffel, naar buiten gaan, je geliefd voelen, een moment met echte aandacht voor de ander. “Ik zie veel mensen waarbij communicatie heel moeilijk is of niet mogelijk. Deze mensen hebben wel behoeften waar je alert op moet zijn. Als we alleen al goed kijken (en luisteren) naar de ander, kunnen we al zo veel voor iemand betekenen!”.
Momenteel werkt Simone ook aan een project om ervoor te zorgen dat mensen in een verpleeghuis dagelijks naar buiten kunnen. “Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, goede zorg”. Zelf geniet ze in haar vrije tijd van tuinieren in haar eigen bloementuin met haar twee dochtertjes.
In haar werk als logopedist heeft Simone veel scholing gegeven. Dat is iets wat ze graag doet en ook ontzettend leuk vindt om bij BLOOT te doen bij dit mooie, kwetsbare onderwerp.