Ervaringstraining Kort verblijf De Keerzijde & Dagtraining BLOOT

Gevoelens van ongemak rondom intimiteit en seksualiteit bij bewoners zijn voor iedereen herkenbaar. Het bespreekbaar maken hiervan is niet eenvoudig.

In deze tweedaagse training gaan we hier samen mee aan de slag. 
Op de eerste dag ga je ervaren hoe het is om afhankelijk te zijn van zorgverleners. Wat doet dat met jou als mens? Wat gebeurt er als jouw regie stap voor stap overgenomen wordt? Samen met een coach worden de inzichten en ervaringen vertaald naar de dagelijkse zorgpraktijk. En vooral naar jou als persoon. Je wordt je nog bewuster van je eigen belevingswereld en die van bewoners in zorg. 

Op de tweede dag ga je samen met de trainers van Bloot aan het werk met de gevoelens van ongemak rondom intimiteit en seksualiteit. Zij dagen je uit om je nog verder te verdiepen in de belevingswereld van bewoners. Het blijft voor iedereen moeilijk om hier ‘open en BLOOT’ over in gesprek te gaan. Het raakt ieders eigen emotionele wereld. Deze training is een veilige en inspirerende manier om hier samen mee aan de slag te gaan.

Doel van de trainingen is het je kunnen verplaatsen in het gevoelsleven van bewoners waarbij ook intimiteit en seksualiteit er als normale menselijke behoeften zijn. Dit is zeker belangrijk als we ons beseffen dat de komende generatie ouderen de jongeren zijn uit de jaren ’60.

Meer info? Neem contact met ons op!

“Bij De Keerzijde zetten we ons in om de zorgsector een positieve impuls te geven door middel van ervaringstrainingen en coaching. We bieden zorgmedewerkers een bruisende energieboost, frisse ideeën en vooral veel plezier. Ons streven is dat al onze deelnemers de passie voor hun vak in de zorg (her)ontdekken, behouden en versterken. We geloven dat iedereen deze positieve ervaring verdient, juist in deze tijd.” Lieke du Bois (directeur en eigenaar De Keerzijde)