Wie zijn wij?

Wij zijn BLOOT. Een jong bedrijf, opgezet door drie enthousiaste vrouwen werkzaam in de ouderenzorg. BLOOT is ontstaan vanuit de praktijk, vanuit eigen ervaringen en een ideaal. Onze organisatie Pieter van Foreest bracht ons bij elkaar en een mooie samenwerking ontstond.   

Nathalie van Ruijven | Mede-oprichter | BLOOTontwikkelaar, consulent en trainer
Nathalie werkt sinds 2017 in de ouderenzorg als psycholoog NIP en is sinds januari 2023 begonnen met de postmaster opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Zij kreeg te maken met een casus waarin intimiteit en seksualiteit een rol speelde. Het was zo’n complexe casus dat zij niet wist waar te beginnen. Privacy, wilsbekwaamheid, overspel, afhankelijkheid, morele vragen…Vanaf dat moment zijn haar ogen geopend en is zij zich gaan realiseren dat er in de (ouderen)zorg te weinig aandacht is voor intimiteit en seksualiteit. Net als ieder ander hebben ouderen verschillende achtergronden, ervaringen en persoonlijkheden. Haar doel is met een open blik naar iedereen te kijken en ook op deze manier te onderzoeken of er behoeften zijn die wij over het hoofd zien. Ze vindt het belangrijk om de ‘zo hoort het in het verpleeghuis’-bril af te zetten. Het gesprek aangaan is een belangrijk onderdeel hiervan. Nathalie is enthousiast, gedreven en kan niet wachten om anderen mee te nemen in dit belangrijke onderwerp!

Sara Vegt | Mede-oprichter | BLOOTbaas, consulent en trainer
Voordat jij je bloot geeft, is het goed om mijzelf eerst bloot te geven;)
Ik ben 7 april 1990 geboren, de middelste van drie en nu samenwonend met Daan. Samen zijn wij trotse ouders van Seb. Onze kleine man heeft een grote invloed gehad op mijn seksuele en intieme leven, terwijl ik van te voren als hardste riep: “Dat gaat mij niet gebeuren!”. In 2016 ben ik gediplomeerd als hbo-verpleegkundige en ik heb mijn afstudeerstage met veel plezier gedaan bij het Centrum Seksuele Gezondheid (Soa-Polikliniek). In 2019 ben ik gediplomeerd als consulent seksuele gezondheid bij de Nederlandse wetenschappelijke Vereniging Voor Seksuologie (NVVS) en tijdens deze opleiding heb ik ruim één jaar meegelopen met de Arts-seksuoloog in het HagaZiekenhuis. Op dit moment ben ik kwaliteitsverpleegkundige en Consulent Seksuoloog in de ouderenzorg.
Waarom deze passie? Tijdens mijn opvoeding spraken wij niet over seksualiteit en op school kreeg het onderwerp weinig aandacht. En daar was het Centrum Seksuele Gezondheid. Het ene consult was nog interessanter dan het andere en de problemen waren complex. Mijn nieuwsgierigheid groeide en ik besloot al snel dat ik verder wilde met dit kwetsbare onderwerp.

Melanie van der Velde | Mede-oprichter | BLOOTontwikkelaar en trainer
Sinds haar stage tijdens de studie psychologie is Melanie direct verliefd geworden op de ouderenzorg. Sinds 2015 werkt zij als psycholoog NIP bij Pieter van Foreest. Haar passie is om alle dingen die heel normaal zijn voor ons, bijvoorbeeld naar buiten gaan en muziek luisteren, nét zo normaal te maken voor bewoners in het verpleeghuis. Zo werkt zij op dit moment ook als promovenda bij het UNC-ZH op het gebied van natuurbeleving in de ouderenzorg. In samenwerking met Sara heeft Melanie “De maand van de liefde” mede ontwikkeld en is zij op deze manier betrokken geraakt bij het onderwerp intimiteit en seksualiteit. Ook dit onderwerp kan zij nu niet meer loslaten! Op naar een tweede seksuele revolutie!